Vanaf mijn 6e jaar heb ik op verschillende maneges gereden. Ik hield ervan om lekker bij de paarden te zijn en het duurde dus ook niet lang voordat ik begon met zeuren dat ik wel een eigen paard wilde hebben. Met 14 jaar kwam mijn droom dan eindelijk uit en was mijn paardje Winnetou onderweg naar mij toe. Samen met mijn moeder en mijn zusje zouden we voor hem gaan zorgen.

In de winter ondervonden we nogal wat problemen als meneer niet lekker naar buiten kon maar dag en nacht in zijn stal moest doorbrengen. Gelukkig heb ik hier meer inzicht in gekregen nadat ik bij Mireille Gehlen voor school een interview heb moeten afnemen. Vanaf dat moment hebben we er alles aan gedaan om Winnetou buiten te krijgen in de winter en zo ging het al stukken beter.

Een jaar later kwam ik weer bij Mireille terecht, dit keer om mijn stage voor school te gaan lopen. Na een week stage kreeg ik de vraag of ik niet op zaterdag wilde blijven komen om te helpen. In het begin waren dit vooral de stalklusjes maar naderhand ging ik ook steeds meer helpen met de lessen en mocht ik ook zelf wat lessen gaan geven . (in het begin onder begeleiding)

Toen Mireille in 2015 naar haar eigen stal verhuisde ben ik uiteraard meegegaan, en heb ik uiteindelijk ook Winnetou naar daar verhuisd. Wat een wereld van verschil! Hij werd gewoon een ander paard, zo van regulier manege houden naar 24/7 buiten in kudde verband leven. Ik kon eindelijk zo naar hem gaan luisteren als hij verdiende.      

In 2019 heb ik ook mijn centred riding level 1 gehaald waardoor ik steeds meer kon gaan meedraaien in de lessen. Niet veel later stond mijn zaak ingeschreven bij de kamer van koophandel en had ik ook wat eigen lesklanten.

Tevens ben ik nog aan het studeren voor veterinaire natuurgeneeskunde. Ik geloof dat dit een zeer waardevolle aanvulling gaat zijn en ben dan ook van plan dit straks te gaan combineren met het lesgeven en trainen wanneer ik ben afgestudeerd.