Toen ik 10 was wilde ik net als heel veel andere meisjes op die leeftijd gaan paardrijden. Mireille01Ik begon begon op een plaatselijke manege... Tot ik ongeveer 14 was heb ik af en toe op de manege 'gehobbeld', braaf achter elkaar aan, en er (toen) nog nooit afgevallen. Tjonge wat dacht ik goed te kunnen paardrijden….nou nou ;-) Niet dus!
Met 14 jaar kreeg ik de kans om op de draf- en renbaan te gaan werken, met alle dingen die erbij hoorden. Heel veel geleerd, ook hoe het zeker niet moet. Wat een geweld soms; niet te geloven. Toen ik 17 was heb ik een tijdje Arabische volbloeden uitgebracht voor rennen en shows, en dat was al een hele verruiming in mijn paardenwereldje.

Met 21 kocht ik mijn eerste eigen paardje. Sanidai; een ¾ Arabiertje van 9 maanden.
Ik heb het geweten. Een volwassen, getraind paard is toch echt heel wat anders als een veulen opvoeden. Met veel vallen en opstaan ben ik heel wat wijzer geworden. Met Sanidai heb ik veel geleerd wat een basis vormt van mijn huidige kennis en ervaring. Het was (en is) zeker geen gemakkelijk paard, zelfs het tegenovergestelde, maar ze is wel een hele wijze leermeester geweest, en nog steeds. 

In 2007 heb ik de stap gewaagd om van mijn hobby mijn werk te maken. Op dierendag heb ik m'n eenmanszaak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Gaandeweg groeide het aantal eigen paarden gestaag. Ik werkte in de eerste jaren op vaste externe stal-locaties en ambulant. In 2015 heb ik samen met mijn man onze huidige eigen stal-locatie Stal Gehlen in Bocholtz kunnen verwerven. Deze locatie hebben wij dusdanig verbouwd en ingericht dat dit een perfecte locatie is geworden voor verdere uitbouw van mijn activiteiten.

Het leuke aan paarden is dat je nooit uitgeleerd ben. Ik heb een HBO-opleiding tot gedragstherapeut voor paarden gevolgd, een opleiding tot instructrice Centred Riding level 1, Parelli level 2, paardencoaching en kinderpaardencoaching. Daarnaast volg ik regelmatig updates en bijscholingen op het gebied van natural horsemanship, rechtrichten, vrijheidsdressuur, voer- en weidebeheer, mennen schrik-en obstakeltraining, communiceren met dieren en reikimaster (I, II en III) en nog veel meer.