reiki symbolReiki is een Japans woord dat universele levensenergie betekent.
Volgens eeuwenoude traditie kan Reiki- energie klachten verminderen en oplossen.. Het wordt gedefinieerd als de kracht die in alle levensvormen aanwezig is, wordt ervaren als een liefdevolle energie die je levenskwaliteit verhoogt, je bewustzijn verruimt, je spirituele groei bevordert.
In aanleg is ieder mens in staat levensenergie door te geven. Wij hebben zelfs de neiging onze handen precies daar neer te leggen waar de energie het hardste nodig is.
Als jong kind hadden we nog een natuurlijke verbondenheid met de levensenergie. Door verschillende redenen (o.a. stress) wordt die afstemming gedurende ons leven steeds minder en zijn wij als volwassenen nog maar in beperkte mate in staat om genezende energie door te geven.
Positieve energie voorkomt emotionele blokkades en geeft de inzichten in uw dagelijks functioneren.
De grondlegger van Reiki, de Japanse Dr. Mikao Usui, ontdekte in 1921 een manier waarop je die natuurlijke gave weer kunt herstellen: de Reiki afstemmingen.
Je afstemmen op Reiki impliceert dat iedereen gerespecteerd wordt in zijn eigenheid en zijn eigen verantwoordelijkheid draagt .
Werken met deze energie helpt bij het oplossen van blokkades, het verwerken van emoties en het verminderen van pijn.
 
chakras bigpicReiki helpt de dieren hun angsten of trauma's te verwerken, bij gedragsproblemen en ondersteunt het genezingsproces in geval van wonden, operaties of ander letsel.
Dieren zijn zeer gevoelig voor de energie die om ons heen is en die ze ontvangen.
Dieren staan nog veel korter bij de natuur dan wij mensen, ze redeneren geen gevoelens weg, maar accepteren de reiki en staan zo open voor alle indrukken.
Wanneer dieren reiki hebben mogen ervaren, voelen ze en geven ze erna heel goed aan wanneer ze reiki nodig hebben. Ze komen er dan graag voor vragen, katten komen op schoot liggen, honden en paarden geven je zo het lichaam in handen waar ze de reiki nodig hebben en als ze voldoende reiki ontvangen hebben lopen ze weer weg, meestal met een dankbare blik.
Bij mens en dier lopen de chakra's gelijk, dit zijn de energiepunten in ons lichaam.
 
horse chakraReiki vervangt geen dierenarts, consulteer altijd een dierenarts bij problemen en voor eventuele medicatie, reiki zal het proces ondersteunen en aanvullen.
Ik kan het dier ook op afstand behandelen, dit gebeurt dan via een foto.
Ook kan ik met dieren (bv via een foto) communiceren.
Zijn er vragen aan het dier, of wordt pijn vermoed, kan ik helpen deze uit te zoeken.